Backup

Selv om cloudløsninger bliver mere og mere almindelige betyder det ikke at gode backup løsninger er blevet mindre relevante. For enhver virksomhed er det vigtigt at beskytte sine data og at sikre sig at de ikke bliver kompromiteret. Førhen var det først og fremmest et spørgsmål om at data var beskyttet hvis det medie data var gemt på blev ødelagt. I dag kan der også nævnes en lang række trusler, som for eksempel at data bliver inficeret, eller hvis data gemmes i skyen, så at være beskyttet hvis leverandøren går konkurs, må lukke servicen ned eller virksomehden får lukket sin konto. En god backup er derfor mindst ligeså vigtig som tidligere hvis ikke mere.

Identificer data der skal tages backup af

Dette punkt er nok vigtigere end nogen sinde. Hvor data tidligere var placeret på virksomhedens server, er de i dag spredt over mange leverandører og platforme. Det er således vigtigt at få identificeret hvis data er spredt hvordi medarbejdere og forskellige afdelinger har valgt at bruge forskellige cloudbaseret løsninger, men de kan også være spredt over flere forskellige typer enheder, som computere, tablets og smartphones. Men først og fremmest er vigtigt at alle relevante data indentificeres for fremdig reference

Planlægning af backup

Næste trin er at få lavet en plan for backupppen. Hvilke data skal der tages backup af, hvor er de placeret og hvor tit er det relevant at tage backup. Og sekvfælVi hjælpe dig med at få svar på alle disse spørgmål og få designet en routine der vil beskytte dine data uanset hvad der sker

Opsætning af backup

Vi sørger for at sætte backupløsningen. Den kan være både at sætte en fjernbackup om som en lokal backup. Det kan være både backup af de cloudløsninger du bruger som lokale filer. Vi søger for at du løbende kan følge med i hvad der sker og især sikrer at du bliver orienteret hvis en backup fejler, så du altid vil være sikker på at have en up-to-date backup.

Backupkontrol

Vi har desværre været involveret i flere sager, hvor man troede at man havde en fuld funktionel backup, men da man en dag havde brug for den så viste det sig at den var ubrugelig eller ikke var fuldstændig. Det er derfor vigtig med bestemt intervaller at tjekke om backuppen rent faktisk er brugbar. Vi kan gøre dette både en enkelt gang eller med fast aftalte intervaller.

Opnå størst mulig sikkerhed ved at have både en lokal backup og en backup i skyen, så du altid vil være sikker uanset hvad der sker.

Det er vigtig at huske på  at også din backup skal overholde EU’s persondataforordning. Det kan derfor være en god ide at sørge for at fjernbackups er krypteret bedst muligt og at leverandøren overholder sikkerhedsforskrifterne og at dataene ikke opbevares i ikke-sikre lande.

Det er vigtigt backuppen kører automatisk. Skal en medarbejder gøre noget manuelt øges risikoen for fejl. Måske glemmer vedkommende at tage backup, måske glemmes eller overses data, måske udskydes backuppen til næste dag og måske bare ren fejlbetjening.  Ikke nødvendigvis af ond vilje, men fejl sker. Så fuld automation hvis muligt

coffe

Arbejd overalt med ro i sindet

Med en korrekt opsat backup løsning vil du kunne arbejde overalt uden at bekymre dig om at miste dine data. Husk at data i dag findes mange steder så en morderne  virksomhed vil ofte have brug for:

  • Backup af lokale data i virksomheden
  • Backup af data på alle dine mobile enheder
  • Backup af data i skyen
  • Backup af data indsamlet via hjemmesiden
  • Backup af data fra sociale medier
  • Seneste indlæg
Forfatterinformation
Har arbejdet med IT i mere end 25 år, og har været med hele vejen til idag med mobildata og kunstig intelligens. Er uddannet cand. merc. fra CBS og har desuden studeret kommunikation. Ud over IT, eletronisk marketing arbejder jeg også med investering og økonomi og heruder fintech.