Open source løsninger

Open source har tidligere ikke er rigtigt været taget seriøst, men nu til dags bruger vi alle sammen hver dag løsninger der bygger på open source. Når du besøger de mest populære hjemmesider, bruger de telefon mv, vil du sandsynligvis benytte open source.

Du kan i dag klar praktisk taget alle de samme opgaver i din virksomhed, som du førhen måtte bruge lukkede løsninger til.

Samtidig er open source kommet en lang vej fra tidligere tider hvor man skulle være en nørd bare for at tænde computeren. I dag er de lige så brugervenlige som alle andre løsninger og mange tilfælde giver de dig flere valgmuligheder, når det for eksempel gælder sikkerhed og privatliv.

Neden for ser vi på nogle af fordelene ved at bruge open source, og er du interesseret i at bruge open source så kontakt os via kontaktformularen og vi vender hurtigt tilbage.

Open source løsninger er ofte sikkrere end traditionelle løsninger, fordi alle har mulighed for at tjekke koden bagved. Det er ligesom som når andre læser korrektur og ser fejl man ikke selv har set. En anden fordel er at visse typer open source ikke er så udbredt, så det er mindre interessant for hackere og andre at lave kode til at angrive open source systemer.

Da koden er offentlig kan du i princippet selv bygge videre på koden og tilføje dine egne funktioner, men i mange tilfælde er dette slet ikke nødvendigt, da andre brugere allerede har gjort dette. Et godt eksempel er WordPress hvor der findes tusindevis af plugins udviklet af 3. part.

Ofte er open source af bedre kvalitet end tradtitionelle løsninger. Funktionelt fordi at udviklingen først og fremmest tager udgangspunkt i brugernes ønsker, da mange udviklere selv bruger produktet. Men også når det gælder fejl, da mange er engageret i programmet og indrapporterer fejl i programmet.

Ofte er open source gratis, men i nogle tilfælde giver det god mening at betale et årligt abonnement, der giver adgang til support og hvor man får besked når der er nye opdateringer.

71672160_m

Eksempler på brug af open source

I dag kan du reelt drive hele din virksomhed på open source, og tiden med grimme brugerflader er for længst forbi. Lad os se på nogle eksempler

  • Styresystem: Linux og forskellige distributioner
  • Kontorpakker: Libre Office, Apache Open Office
  • Grafiske værktøjer: GIMP, Gravit Designer
  • Database: MySQL, PostgreSQL, Firebird
  • Videoredigering: DaVinci, Shotcut
  • Seneste indlæg
Forfatterinformation
Har arbejdet med IT i mere end 25 år, og har været med hele vejen til idag med mobildata og kunstig intelligens. Er uddannet cand. merc. fra CBS og har desuden studeret kommunikation. Ud over IT, eletronisk marketing arbejder jeg også med investering og økonomi og heruder fintech.